Descoperă puterea Speranţei

„Dumnezeul nădejdii să vă umple de toată bucuria şi pacea pe care o dă credinţa, pentru ca, prin puterea Duhului Sfânt, să fiţi tari în nădejde!” (Romani 15:13)
Speranța este mai mult decât un gând motivațional sau o visare care se stinge, este conștientizarea faptului că Dumnezeu așteaptă, caută și tânjește să-ți arate bunătatea.
Speranța este cea care ne stabilizează gândurile și emoțiile frenetice – este conștientizarea faptului că nu există nicio problemă suficient de mare pentru a-L împiedica pe Dumnezeu să ne salveze.
În zilele noastre, este ușor să fii uzat de lipsă de speranță. Oamenii își pierd speranța atunci când experimentează pierderi copleșitoare, eșecuri repetate, situații imposibile sau când sunt răniți de oameni în care au încredere. Speranța este o așteptare pozitivă că ți se va întâmpla ceva bun datorită marii bunătăți a lui Dumnezeu. Speranța nu este o atitudine neplăcută, vagă, de așteptare, ci o acțiune pe care trebuie să alegem să o întreprindem în mod intenționat în fiecare zi. Speranța și credința merg mână în mână. Speranța ne ajută, de asemenea, să înduram greutăți și perioade lungi de așteptare, iar Dumnezeu folosește aceste timpuri pentru a dezvolta caracterul și rezistența în noi.
Psalmul 27:14 spune: „Nădăjduieşte în Domnul! Fii tare, îmbărbătează-ţi inima şi nădăjduieşte în Domnul!”. Speranța ne îndrăznește să credem! Se gândește, știi ce? Lucrurile s-ar putea să meargă până la urmă. Este sentimentul uneori inexplicabil, dar întotdeauna de netăgăduit, că astăzi ar fi o zi proastă în care să renunț.
Isaia 40:31 ne spune: „Dar cei ce se încred în Domnul îşi înnoiesc puterea, ei zboară ca vulturii; aleargă, şi nu obosesc; umblă, şi nu ostenesc”.
Indiferent de cine ești sau de condiția în care se află viața ta, nu poți funcționa cu succes fără speranță în Dumnezeu. Dacă circumstanțele sunt rele, cu siguranță ai nevoie de speranță. Și dacă sunt bune, ai nevoie de speranță că vor rămâne așa!
Speranța ne energizează și ne motivează să luăm măsuri, făcându-ne să ieșim în credință și să acționăm în ascultare de Cuvântul lui Dumnezeu. Hope crede cu îndrăzneală, decide cu îndrăzneală, vorbește ferm și perseverează cu pasiune.
Când îmbrățișăm speranța în mod intenționat, ea ne influențează gândurile, atitudinile, perspectiva și modul în care vorbim. Speranța ne zidește în timp ce așteptăm pe Dumnezeu.
„… nu vă mâhniţi, căci bucuria Domnului va fi tăria voastră.” (Neemia 8:10 AMPC).
Nu presupuneți niciodată că locul în care ați fost sau unde vă aflați este la fel de bun pe cât de bine. Și când scopul sau situația ta pare imposibilă, ține minte că nimic nu este imposibil pentru Dumnezeu.
În Matei 19:26, Isus a spus: „La oameni lucrul acesta este cu neputinţă, dar la Dumnezeu toate lucrurile sunt cu putinţă”.
Nu contează cum arată situația în jurul tău; Dumnezeu este mai mare decât orice obstacol cu care te confrunți. Tot ceea ce nu a fost făcut niciodată este imposibil până când cineva nu o face, așa că de ce nu poți fi tu?
Nu permite minții tale să devină o piedică în calea lucrurilor pe care le poți realiza în viață. Gândește mare, așa cum face Dumnezeu. Alege să crezi că Dumnezeu va face ceva mai bun în viața ta. Du-te mai departe și crește-ți speranțe… Dumnezeu te conduce la ceva mai bun decât îți poți imagina!

Articol scris de Robert Fieraru